Skip to content

Årets julegave - 50.000 kroner til Kirkens Bymisjon

Sjelden har julegaver som denne betydd mer for fler. Vi i Datec er stolte over å kunne gi 50.000 kroner til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape fellesskap og bryte ned skiller i samfunnet vårt.
MicrosoftTeams-image (66)-1-1

Hvert år deler vi i Datec ut en julegave i form av økonomisk støtte til en eller flere organisasjoner som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Alle ansatte kan komme med sine forslag, og blant alle forslag velges det ut en eller flere mottakere. I år føles gaven ekstra meningsfull, da vi vet at pandemiens senvirkninger og dagens økonomi gjør at enda flere sliter på ulike nivå.

- Årets julegave på 50 000 kroner er ikke bare et økonomisk bidrag, men en mulighet til å være med på å bryte ned skiller og barrierer i samfunnet, uansett hvem du er og hvorfor du trenger et sted å være. Gaven går derfor i år i sin helhet til Kirkens Bymisjon i Trondheim, sier markedssjef Ann Mari Bade.

Kirkens Bymisjon gjør en svært viktig innsats for å skape et samfunn der alle har en plass, uavhengig av livssituasjon. Gjennom sitt mangfoldige tilbud, med arbeidstiltak, tiltak for barn og unge, møteplasser og verdig aktivitet, berører de livene til mange og bygger bro mellom mennesker i alle livssituasjoner, fra hele verden. Alle deres tiltak tilpasses dagens behov, og er livssynsnøytralt.

En spesiell, og veldig synlig, del av deres innsats i Trondheim er "den åpne omsorgskirken" Vår Frues Kirke. Et møtepunkt midt i hjertet av Trondheim, hvor mat og samtaler blir delt mellom de frivillige og alle deres gjester. Dette er et viktig arbeid som bygger broer og knytter bånd mellom mennesker, der ingen dømmer, og alle er velkommen.

I felleskap dro alle ansatte i Datec ned til, nettopp, Vår Frues Kirke den 13. desember, for å overrekke gaven til Kari Lian, næringslivsansvarlig i Kirkens Bymisjon. Dette møtet ga oss ikke bare en sjanse til å støtte lokalsamfunnet vårt, men også en unik mulighet til å forstå mer om Kirkens Bymisjons arbeid. Å være til stede, se engasjementet og lære om de ulike initiativene skapte en dypere forståelse og et sterkt eierskap til gaven vi gir sammen. Vi var så heldige å få dele en fin førjulsstund med de andre gjestene denne dagen, og gikk hjem med en følelse av å bidra til noe som betyr noe for mange.

Kari Lian
Kari Lian, Næringslivsansvarlig i Kirkens Bymisjon forteller mer om arbeidet de gjør, og viktigheten av gaver som denne.
Marius Bjørbu - sjakk
Rådgiver Marius Bjørbu i dyp konsentrasjon under en sjakkrunde med en av de andre besøkende denne dagen.
Utdeling av årets julegave
Datecs ansatte deler ut årets julegave til Kari Lian i Kirkens Bymisjon.


- Vår gave er ikke bare en symbolsk gest, men en viktig del av vår kultur og vår samfunnsansvar. Vi håper at denne støtten bidrar til å gjøre en reell forskjell, og inspirerer til et samfunn preget av forståelse, samhold og inkludering. Vi takker også for at Kari Lian tok seg tid til å gi oss mer kunnskap om hva pengene går til, slikt setter spor i oss alle, sier CEO i Datec, Jørgen Sannesmoen.

Sammen kan vi være med på å forme en fremtid der vi alle kan krysse broer og finne fellesskap på tvers av våre ulikheter.
God jul til dere alle fra oss!